Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.23

Advent a Gasztrosétányon december 2-án!

Képtalálat a következőre: „Advent a Gasztrosétányon december 2-án!”

 

 

Már itt kopog az adventi időszak, mindenki készülődik a nagy ünnepre! Nincs ez másként Etyeken sem. A karácsonyvárás jegyében december 2-án 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány.

 

Az ünnepi időszaknak megfelelően, igazi adventi ételekkel is készülnek a helyiek, lesz malacsült, mézeskalács és gyümölcskenyér is! Azonban nem csak az újbor és a sokszínű gasztronómiai különlegességek kóstolásával lehet a karácsonyra készülni: a Halmi Pincénél például a dió mellé két izgalmas, tradicionális és sokszor kipróbált süteményes receptet is kapunk, hogy otthon magunk is elkészíthessük a finomságokat. Lehet majd élő harmonikazenét is hallgatni, sőt a gyermekkórussal közösen is énekelhetünk adventi énekeket a tábortűznél. Karácsony után pedig, január 20-án pedig már jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.

 

Az ünnepi időszaknak megfelelően, igazi adventi ételekkel is készülnek a helyiek, lesz malacsült, mézeskalács és gyümölcskenyér is! Azonban nem csak az újbor és a sokszínű gasztronómiai különlegességek kóstolásával lehet a karácsonyra készülni: a Halmi Pincénél például a dió mellé két izgalmas, tradicionális és sokszor kipróbált süteményes receptet is kapunk, hogy otthon magunk is elkészíthessük a finomságokat. Lehet majd élő harmonikazenét is hallgatni, sőt a gyermekkórussal közösen is énekelhetünk adventi énekeket a tábortűznél. Karácsony után pedig, január 20-án pedig már jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.

 

         Nyitott pincék programja és kínálata:

1.      Aubergine Pince:

         Padlizsán és zakuszkakrém

         Hamburgerek- aubergine burger, jalapeno burger, classic burger

2.       Desszert Pince:

          Mézeskalács-díszítés nem csak gyerekeknek 

          Adventi és téli hangulatú sütemények, forró csoki, tea, kávé

          Ehető ajándékok vására

3.       Milán Pince – Zalán Faház

          Ünnepi csibeleves házi tésztával

          Egyben sült szűzpecsenye fokhagymás mártással, rizibizivel

          Töltött káposzta

          Gyümölcskenyér, birsalmasajt és naspolyasajt

4.       Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara

          Adventi puncs, reneszánsz kori fűszeres bor

          Tarpa pálinkák (birs, kajszi, szilva, meggy)

          Sült csirkecomb Zöld Velteliniben párolva ribizlis-szilvás ágyon

          Székely húsgombócos csorba és erdélyi miccs faszénen sütve

5.       Árpás Laci Sonkamester Pincéje

          Tárkonyos csirkeragu leves és ropogós, spékelt pulykacomb

          Mézes kacsamellszeletek, vajas burgonyapüré

          Barackkompót, almás fánk házi lekvárral 

6.       Halmi Pince

          Ünnepváró: fűszeres rozé forralt bor feketeszederrel bolondítva

          Hársfavirág tea a gyermekek ízvilága szerint

          Kistermelői szörpök az ünnepre hangolva: csipkebogyó, fenyőrügy

           Különleges pálinkák: málna, szeder, szilva, borpárlat, cserszegi fűszeres

           Házi süti helyett dióvásár – a téli süteményekhez két klasszikus recepttel!

           Újdonság! Forralt boros csomag: 2 l rozé, fűszerek és szederszörp

7.       Kácsor „Kíra” Pince

          Forralt bor, forró teák, kávé, cappuccino

          Újborkóstoló és gyümölcspálinkák ízlelése

          Házi sütemények, juhtúrós pogácsa

          Libatepertőkrémes kenyér, dió- és dióbélvásár

8.       Tátrai Pincészet

          A pincészet borainak kóstolója és vására

9.       Rezeda Terasz

          Halászlé, citromos sertéssült konyakkal megbolondítva céklás burgonyapürével

          Gofri és palacsinta szőlőlekvárral

 

10.   Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

        13.00-18.00 óra: Harmonikazene

        16:00 óra: Gyermekkórussal közös adventi éneklés a tábortűznél

        Babgulyás, töltött káposzta, sült kolbász és tepertőkrémes kenyér

        Sparhelten pirított dió, karácsonyi mézes-almás-diós palacsinta

        Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására

       Újborkóstoló, forralt bor, forró tea

11.   Dvorák Vendégudvar

        Lencsegulyás gazdagon, csülkös töltött káposzta

        Malacsült párolt lilakáposztával

        Grill tálak és zserbó

12.   Etyeki Sajtútállomás

        Sajtkülönlegességek

13.   Rókusfalvy Birtok    

       Újborkóstoló, forralt bor és tea

       Kézműves vásár: Borostyán Bőrdíszmű

       Etyeki méz – Németh Méhészet

       Jáger Juli keramikus

       MJ design

       Noll tanya levendula manufaktúra

       Foglalj asztalt időben a Rókusfalvy Fogadóba!

 

 

további információ: 

facebook.com/etyekipiknik facebook.com/gasztrosetany

 

 

 

 

 

forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.