Advent a Gasztrosétányon december 2-án!
Már itt kopog az adventi időszak, mindenki készülődik a nagy ünnepre! Nincs ez másként Etyeken sem. A karácsonyvárás jegyében december 2-án 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány.
Az ünnepi időszaknak megfelelően, igazi adventi ételekkel is készülnek a helyiek, lesz malacsült, mézeskalács és gyümölcskenyér is! Azonban nem csak az újbor és a sokszínű gasztronómiai különlegességek kóstolásával lehet a karácsonyra készülni: a Halmi Pincénél például a dió mellé két izgalmas, tradicionális és sokszor kipróbált süteményes receptet is kapunk, hogy otthon magunk is elkészíthessük a finomságokat. Lehet majd élő harmonikazenét is hallgatni, sőt a gyermekkórussal közösen is énekelhetünk adventi énekeket a tábortűznél. Karácsony után pedig, január 20-án pedig már jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.
Az ünnepi időszaknak megfelelően, igazi adventi ételekkel is készülnek a helyiek, lesz malacsült, mézeskalács és gyümölcskenyér is! Azonban nem csak az újbor és a sokszínű gasztronómiai különlegességek kóstolásával lehet a karácsonyra készülni: a Halmi Pincénél például a dió mellé két izgalmas, tradicionális és sokszor kipróbált süteményes receptet is kapunk, hogy otthon magunk is elkészíthessük a finomságokat. Lehet majd élő harmonikazenét is hallgatni, sőt a gyermekkórussal közösen is énekelhetünk adventi énekeket a tábortűznél. Karácsony után pedig, január 20-án pedig már jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.
Nyitott pincék programja és kínálata:
1. Aubergine Pince:
Padlizsán és zakuszkakrém
Hamburgerek- aubergine burger, jalapeno burger, classic burger
2. Desszert Pince:
Mézeskalács-díszítés nem csak gyerekeknek
Adventi és téli hangulatú sütemények, forró csoki, tea, kávé
Ehető ajándékok vására
3. Milán Pince – Zalán Faház
Ünnepi csibeleves házi tésztával
Egyben sült szűzpecsenye fokhagymás mártással, rizibizivel
Töltött káposzta
Gyümölcskenyér, birsalmasajt és naspolyasajt
4. Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara
Adventi puncs, reneszánsz kori fűszeres bor
Tarpa pálinkák (birs, kajszi, szilva, meggy)
Sült csirkecomb Zöld Velteliniben párolva ribizlis-szilvás ágyon
Székely húsgombócos csorba és erdélyi miccs faszénen sütve
5. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
Tárkonyos csirkeragu leves és ropogós, spékelt pulykacomb
Mézes kacsamellszeletek, vajas burgonyapüré
Barackkompót, almás fánk házi lekvárral
6. Halmi Pince
Ünnepváró: fűszeres rozé forralt bor feketeszederrel bolondítva
Hársfavirág tea a gyermekek ízvilága szerint
Kistermelői szörpök az ünnepre hangolva: csipkebogyó, fenyőrügy
Különleges pálinkák: málna, szeder, szilva, borpárlat, cserszegi fűszeres
Házi süti helyett dióvásár – a téli süteményekhez két klasszikus recepttel!
Újdonság! Forralt boros csomag: 2 l rozé, fűszerek és szederszörp
7. Kácsor „Kíra” Pince
Forralt bor, forró teák, kávé, cappuccino
Újborkóstoló és gyümölcspálinkák ízlelése
Házi sütemények, juhtúrós pogácsa
Libatepertőkrémes kenyér, dió- és dióbélvásár
8. Tátrai Pincészet
A pincészet borainak kóstolója és vására
9. Rezeda Terasz
Halászlé, citromos sertéssült konyakkal megbolondítva céklás burgonyapürével
Gofri és palacsinta szőlőlekvárral
10. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
13.00-18.00 óra: Harmonikazene
16:00 óra: Gyermekkórussal közös adventi éneklés a tábortűznél
Babgulyás, töltött káposzta, sült kolbász és tepertőkrémes kenyér
Sparhelten pirított dió, karácsonyi mézes-almás-diós palacsinta
Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
Újborkóstoló, forralt bor, forró tea
11. Dvorák Vendégudvar
Lencsegulyás gazdagon, csülkös töltött káposzta
Malacsült párolt lilakáposztával
Grill tálak és zserbó
12. Etyeki Sajtútállomás
Sajtkülönlegességek
13. Rókusfalvy Birtok
Újborkóstoló, forralt bor és tea
Kézműves vásár: Borostyán Bőrdíszmű
Etyeki méz – Németh Méhészet
Jáger Juli keramikus
MJ design
Noll tanya levendula manufaktúra
Foglalj asztalt időben a Rókusfalvy Fogadóba!
további információ:
facebook.com/etyekipiknik facebook.com/gasztrosetany
forrás: Sajtóközlemény