Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.27

Arany Medál-díj szavazás és 10. jubileumi átadó ünnepség

Képtalálat a következőre: „az Arany Medál-díj nyertesei”

 

Idén decemberben tizedik alkalommal hirdetik ki az Arany Medál-díj nyerteseit, hat kategóriában. A kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt elismerést olyan színművészek rendezők és írók kaphatják, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, esetleg önálló kötetet publikáltak.

A következő kategóriákban lehet szavazni:
• Az év írója
• Az év színésze
• Az év színésznője
• Az év rendezője
• A legígéretesebb fiatal tehetség díja
• Életműdíj

A voksolás emailen keresztül történik, az aranymedaldij@gmail.com címre kell küldeni a díjra érdemes művész nevét, október 30. és november 30. között. Minden email számít, és kizárólag az emailek számítanak. Nincs lista a jelöltekről, minden olyan színészre, íróra és rendezőre lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot alkotott. A korábbi díjazottakkal szavazásra buzdító videókampányt készítenek.

A tavalyi év elismertje Nádas Péter író, Schneider Zoltán, Huszárik Kata, ifj. Vidnyánszky Attila és Piros Ildikó színművészek, valamint Enyedi Ildikó filmrendező volt. Az utóbbi kilenc évben mások mellett Arany Medál-díjban részesült Dragomán György, Száraz Miklós György, Vámos Miklós és Háy János írók, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Básti Juli, Halász Judit, Kulka János, Osváth Judit és Martinovics Dorina színművészek, valamint Szász János, Till Attila és Zomborácz Virág filmrendezők.

A díjkiosztót december 5-én 15 órától a korábbi évek helyszínén, a Bethlen Téri tartjuk. Az élőzenével és egyéb kulturális és gasztronómiai ínyencségekkel egybekötött est háziasszonya – már hagyományt követve – Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. A díjkiosztó alapvetően sajtóeseményként funkcionál, ugyanakkor tekintve, hogy az Arany Medál-díj kerek születésnapját ünnepli, az elmúlt kilenc év nyertesei is hivatalosak a közös ünneplésre.

A díj non-profit kezdeményezés, pénzjutalommal nem jár. Alapítója, Mészáros Márton kulturális újságíró, számtalan lap – jelenleg szabadúszó – szerzője. Az Arany Medál-díj hivatalos médiapartnerei: Népszava, 168 óra, Premier művészeti magazin, Kláris irodalmi lap, Pesti Bölcsész Újság, Taxi Magazin, Fidelio, Revizor, Kulturpart, MizusCafé, Litera.hu, Szinhaz.hu, Szinhaz.org, Mandiner.hu, Félonline.hu, Új Könyvpiac, Criticiai Lapok, ELTE Online, Sikeres Nők, Erzsébetváros, Körúti Korzó, Star, Sorry!, Színes Ász. Támogatója a Főváros VII. kerületének Önkormányzata, valamint Farkas József magánvállalkozó.

Facebook: Arany Medál-díj

 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.