Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.12.22

Gesztesi Károly, Gera Zoltán és Friderika segít a HISZ karácsonyi ételosztásán

Képtalálat a következőre: „HISZ karácsonyi ételosztásán”

 

 

A december a meghitt családi beszélgetések, jóízű közös étkezések hónapja. Azok számára viszont, akiknek sokszor a legalapvetőbb szükségek betöltése is megoldhatatlan nehézséget jelent, ez a hónap a téli mínuszokat, fagyos időjárást jelenti. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata az ünnepek előtt, alatt és után is évtizedek óta végez karitatív munkát a fővárosban, illetve országszerte. Idén a HISZ-es önkénteseknek Gesztesi Károly színész és fia, Gesztesi Máté, valamint Gera Zoltán, a Ferencváros válogatott labdarúgója és Bayer Friderika énekesnő is segít az ünnepi melegétel és élelmiszercsomagok osztásában.

 

Novemberben, a téli időjárás beköszöntével megjelentek a fővárosban és országszerte 30-nál is több település utcáin, közterein a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának aktivistái. Az önkéntesek az ünnepek alatt, valamint a karácsony és szilveszter közötti héten is folytatják a jótékony akciókat.

 

· December 24-én (vasárnap) 10.00 órától az Almássy tér 8. szám alatt, valamint

· December 28-án (csütörtök) 10.00 órától a Klauzál téren

 

Mindkét alkalommal melegétel (halászlé, illetve gulyásleves) osztás mellett a HISZ 400-400 darab, tartós élelmiszerekből - liszt, cukor, tészta, étolaj és krémsajt - összeállított csomagot ad át a rászoruló családok, egyedülállók számára.

A szenteste délelőttjén történő ételosztáson a Gesztesi család tagjai, valamint Gera Zoltán válogatott labdarúgó és Bayer Friderika énekesnő is részt vesz.

 

 

Idén 30 éves a HISZ

A HISZ munkája 1987-ben egy maroknyi keresztény emberrel kezdődött, akik az Erdélyben élő magyarok megsegítésére állítottak össze egy kisebb csomagot. Ma - 30 évvel később - a HISZ regisztrált taglétszáma több mint 600 fő, és a budapesti központ mellett országszerte 34 vidéki városban, valamint a határokon túl is működik. Kovács Sándor, a HISZ elnöke így emlékezett vissza az elmúlt évek munkájára: „30 év alatt nemcsak a Dunán folyt le tengernyi víz, de a HISZ is alaposan megváltozott – igaz, azok az értékek és az a lelkesedés, ami a kezdeti években megvolt, mára sem kopott meg.”

A Szeretetszolgálat tevékenysége az évek során folyamatosan bővült, újabb és újabb területeken nyújtott segítséget a szükségben élők számára. Az élelmiszer-, ruha- és tűzifaosztásokon túl rendszeresen vetőmagot, haszonállatokat és gyümölcsfákat is osztanak a rászorulóknak. 2014-ben indult a hátrányos helyzetű gyermekek szünidei étkeztetését segítő Jótevő program. A szociális segítségnyújtás mellett a HISZ drog- és alkoholproblémákkal küzdő fiatalok társadalmi reintegrációjával is foglalkozik.

 

 

 

forrás: Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata