Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.06

Globális Fenntarthatósági Divat Hét - Global Sustainable Fashion Week (GSFW) - BUDAPEST

Képtalálat a következőre: „foto - Global Sustainable Fashion Week (GSFW), ”

 

"THE FUTURE OF THE FASHION IS THE FUTURE OF NEXT GENERATION"

" A divat jövője a következő nemzedék jövője" 

 

Örömmel jelenthetjük, hogy ismét egy kiemelkedően rangos nemzetközi esemény színhelye Budapest: hazánkban rendezik meg 2017 június 7. és 10. között a Globális Fenntarthatósági Divat Hetet, a Global Sustainable Fashion Week  (GSFW) -et, amelynek fővédnöke idén Tarlós István, Budapest Főpolgármestere.

A GSFW alapítója a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület már hosszú évek óta tevékeny részt vállal a hazai divatipar értékeinek bemutatásában Európában és a világon.

 

Mányiné Dr. Walek Gabriella elnök asszony nemcsak a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület, de a Global Sustainable Fashion Week alapítója és elnöke is egyben, megálmodója és életre hívója Magyarországon annak a koncepciónak, amely a divatban is a fenntarthatóságot helyezi a középpontba, lehetővé téve, hogy a hazai divatipar szereplői minél jobban követhessék a divat jövőjét jelentő globális tendenciákat, ahol a tudatosság, a környezetre való odafigyelés, az etikus és szociális szempontok, mint a társadalmi felelősségvállalás is, előtérbe kerülnek.

Hosszú évek munkája érett be azzal a szakmai elismeréssel, hogy 2016-ban az elsőként megrendezett Global Sustainable Fashion Week eseményen 4 kontinensről, 15 országból érkeztek résztvevők, akik nemcsak látogatók voltak, hanem előadóként bemutatták munkájukat, országuk legjobb gyakorlatait ezen a területen.

 

Global Sustainable Fashion Week események különlegességét és egyediségét két fő dolog adja: egyrészt olyan elismert tervezőket, divatipari szakembereket gyűjt egybe, akiknek szívügye és missziója a fenntarthatóság (öko-tudatosság, környezetkímélő alapanyagok- és technológia használata, újrahasznosítás és tisztességes kereskedelem) és a társadalmi hasznosság, másrészt egyszerre szakmai fórum, előadások és workshop-ok formájában, termék- és tevékenység ismertető és természetesen divatbemutató is.

Magyarország 2017 márciusában csatlakozott a Fashion Revolution globális mozgalomhoz, amely a divatipar fenntarthatóságáért és méltányosságáért szólal fel a világ 92 országában. Mivel ennek ország koordinátoraként Mányiné dr.Walek Gabriella aktív teamjével áprilisban már egy igen széleskörű és hatékony kampányt folytatott, ez még erősíti azt a törekvést, hogy kiemelt szerep jusson az Egyesület és a GSFW missziójában a fiataloknak és a tehetséggondozásnak. A cél, hogy a fiatalok nemcsak részt vehessenek vagy bemutatkozhassanak egy nemzetközi rangú eseményen - akár önkéntesként, segítőként is -, de tanulhassanak a szakmától, hazaiaktól és külföldiektől egyaránt, továbbá sajátítsák el a fenntarthatóság- és ökoszemléletet, amely tervezőként vagy akárcsak vásárlóként a hasznukra lehet.

 

Az idei, 2017-es év GSFW rendezvénye - ahol Olaszország a díszvendég - is magas minőséget képvisel: június 7-én, délután 5 órakor Sajtófogadás a külön meghívottak részére az Olasz Kultúrintézetben, másnap, a június 8-i, 10 órakor kezdődő nemzetközi konferencia megnyitón felszólal az alapító elnök asszonyon kívül az Indiai Köztársaság nagykövete, az Olasz Kultúrintézet igazgatója, továbbá Michele Orzan, az EuCham elnöke és Vittorio Giomo, a GSFW főtanácsadója, elnökségi tagja és az olasz Intercolor bizottság elnöke.

A szakma számára is igazi csemege a találkozó, a teljesség igénye nélkül, néhány előadót említsünk meg: Rossana Diana a Waste Couture (Venette Waste) alapítója, kiváló előadó és ruhatervező, aki Olaszországban maga köré gyűjti a tehetséges öko tervezőket, aki magyar tervezőknek is ajánl közös külföldi lehetőséget. Dr.Csanák Edit  az Óbudai Egyetemről, aki denim tervezőként bemutat egy szerb példaértékű farmer gyártási projektet, reprezentálva a térségben rejlő intellektuális, piaci és gazdasági lehetőségeket. Bemutatkozik a Radici Group, Olaszország egyik legnagyobb fenntarthatósági éllovas gyártója, Benjamin Itter a Lebensbekleidung/Berlin igazgatója, Green Fashion Consortium India tanács tagja. Szó lesz a fenntarthatóság beillesztéséről a mainstream divatba Kasi Martin amerikai marketing szakember és Fashion Revolution területi képviselő előadásában. Panel beszélgetést vezet Silvia Gaiani, a Fashion Fair Parade olasz verseny szervezője a a Bologna-i Egyetem tanára a körforgásos divatról, és lesznek egyéb kultúrtörténeti, etikai és szociális vonatkozásu előadások is amerikai és kanadai előadóktól.

 

Este 6 órakor ünnepélyes divatbemutató lesz, kiemelt sztár tervező: az olasz Samanta Russo, etikus, hagyományos kézi munkával készített ruhakollekciójával , valamint bemutatkoznak a Venette Waste kiváló olasz öko tervezői is. Ausztráliából érdekes öko kollekcióval érkezik Charlene O’Brien (COB Design), és Németországból a magyar hagyományokat a mai divatba átültető tehetséges tervezőnk, Anna Hegedűs a Piroshka márkával, valamint a Szerbiából a CBJ farmer kollekciója.

A helyszínen bemutatásra kerülnek Anthyia (Ying Luo) ramie (hócsalán) öko anyagból készült, magyar népművészünk, Révész Márta/Csipkeház/ által készített - csipkével díszített néhány ruhája, valamint Molnár Nelli (Nelli Molinari) aranyból készült csipke ékszerei Lettner Imán néhány munkájával.

 

A június 7-i és 8-i programok helyszíne: Olasz Kultúrintézet, Bp, Bródy Sándor u.8.

A június 9-én 10 órakor kezdődő konferenciához a "25 éves az ÖKO-TEX tanúsítvány" címmel szakmai program is csatlakozik -  ahol a  Pakisztáni Iszlám Köztársaság nagykövete, Gabriel A. Brennauer, a Német – Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Stefan Mecheels, Hohenstein Intézet elnökének, megnyitó beszéde után előadást hallhatunk a Hohenstein Intézet nemzetközi igazgatójtól, Jörg Diekmann-tól, valamint előadásokat a németországi és európai (Andreas Georg Suhr), illetve az ázsiai (Muhammad Fawad Noori) etikus és fenntartható tapasztalatokról. Külön figyelemre tarthat számot Monika Zabel  (Crossxculture) közgazdász, tervező, táncművész bemutatkozása is (USA), akinek ruháit a Hohenstein Csoport/Innovatex ünnepélyes díszoklevél átadása keretében láthatjuk.

 

A program június 9-én 14 órakor a European Enterprise Network b2b találkozójával zárul.

A június 9-i programoknak az MKB Bank Váci u-i épülete ad otthont

A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület és a Global Sustainable Fashion Week vezetősége és nemzetközi menedzsmentje bízik abban, hogy ez a kiemelkedő esemény komoly érdeklődésre tarthat számot a szakma, de a fenntarthatóság a divatban szemlélet iránt érzékeny és fogékony nagyközönség körében is. Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a globális és interkulturális együttműködésnek - nemzetek és kultúrák között - nemcsak résztvevői, de elindítói vagyunk a fenntartható divat területén. Budapest és Magyarország egy világszínvonalú szakmai eseménynek lehet a részese és bízunk abban, a nyertese is!

Ne feledjük: " A divat jövője a következő nemzedék jövője"  Rajtunk is múlik!

 

 

 

 

 

forrás: sajtóközlemény  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Important Blood Stress and Nerve Disease

AHunteebug, 2018.10.08 08:23

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/generique-cialis-super-force/

Can you stand the stress

AHiemMisyKem, 2018.07.30 03:02

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-sur-internet-france/