Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.14

HÉT NAP, NYOLC ELŐADÁS – ÚJRA VIDÉKI SZÍNHÁZAK FESZTIVÁLJA

Képtalálat a következőre: „HÉT NAP, NYOLC ELŐADÁS – ÚJRA VIDÉKI SZÍNHÁZAK FESZTIVÁLJA”

 

 

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében kerül megrendezésre 2018. szeptember 3–9. között a Vidéki Színházak Fesztiválja.

 

A Thália Színházban zajló felújítási munkálatok miatt idén ősszel a Pesti Magyar Színház (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.) fogadja be a fesztivált, melynek keretében a hét nap alatt nyolc előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

 

Szeptember 3-án a fesztivál nyitóelőadásaként kerül színre a Pesti Magyar Színház Nagyszínpadán a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában Anton Pavlovics Csehov: Három nővér című remekműve. A 2018 februárjában bemutatott előadást a fiatal orosz Ilja Bocsarnikovsz állította színpadra, akinek ez már a második rendezése Debrecenben.

 

Szeptember 4-én, kedden tekinthetik meg – szintén a Nagyszínpadon – a kecskeméti Katona József Színház előadásában a 2017 őszén bemutatott, örökzöld operettet, Leo Stein – Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét, Béres Attila rendezésében.

 

Ezt követi szeptember 5-én az Agatha Christie híres bűnügyi novellájából készült előadás – melyet a szerző maga alkalmazott színpadra –, A vád tanúja. A darabot Simon Kornél rendezte, és a Győri Nemzeti Színház viszi színre este hét órától.

 

Szeptember 6-án, csütörtökön Székely János: Caligula helytartója című drámáját láthatják – szintén a Nagyszínpadon – a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadásában. Rendező Sztarenki Pál.

 

Szeptember 7-én a Miskolci Nemzeti Színház mutatkozik be az „AHOGYTETSZIK” című vígjátékával, mely William Shakespeare azonosnak tűnő műve alapján készült. A produkció rendezője Rusznyák Gábor.

 

Szeptember 8-án, szombaton két előadás is várja az érdeklődőket. 16:00 órakor kezdődik a Pesti Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című vígjátéka, rendezője: Tege Antal, játsszák: Földesi Ágnes és Czitor Attila – a darabot a Békéscsabai Jókai Színház állítja színpadra. 19:00 órától pedig a Nagyszínpadon a Pécsi Nemzeti Színház előadásában tekinthetik meg Christopher Hampton: Veszedelmes viszonyok című színművét, Horgas Ádám rendezésében.

 

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Vidéki Színházak Fesztiválját szeptember 9-én, vasárnap a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmenje zárja. A Prosper Mérimée 1845-ben született műve nyomán készült új drámát a teátrum művészeti tanácsadója, Sediánszky Nóra jegyzi íróként és rendezőként. Az előadás este héttől lesz látható a Nagyszínpadra épített stúdiótérben.

 

Jegyek kaphatók a Thália Színház közönségszervezésén (1065 Budapest, Nagymező utca 19.), a Pesti Magyar Színház jegyirodáján (1061 Budapest, Dalszínház utca 10.) nyitvatartási idő alatt, illetve online a Thália Színház weboldalán.

 

 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.