Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.25

II. Pedagógus Expo

Képtalálat a következőre: „II. Pedagógus Expo 2019”

 

„közösségi élményen keresztül szakmai támogatást”

A tanító is holtig tanul… A legfrissebb pedagógiai módszerekre és eredményekre nyit ablakot a Pedagógus Expo február 23-án, szombaton a Budapest Kongresszusi Központban. A rendezvény házigazdája Novák Péter, az előadók sorában pedig többek között olyan nagy személyiségek, mint Böjte Csaba, Gyarmati Éva vagy Jocó Bácsi...

2018-ban 26 ország 2000 magyar pedagógusa vett részt a rendezvényen a Kongresszusi Központban. Ahogy a tavalyi évben idén is négy teremben tartott szakmai előadásokra látogathatnak a részvevők. Emellett szakmai kiállítók mutatják be a pedagógusok munkáját segítő szolgáltatásaikat és termékeiket.

 „Az a célunk, hogy közösségi élményen keresztül szakmai támogatást és emberi indíttatású megerősítést adjunk mindazoknak, akik gyermekeink nevelésével és oktatásával foglalatoskodnak.” – foglalja össze Balatoni Kata, szervező, aki neveléstudományi kutatókén és néptáncpedagógusként missziójának tartja a hazai pedagógus szakma ösztönzését.

A rendezvény célcsoportját részletezve hozzáteszi: „A célközönség körébe tartoznak az anyaországban dolgozó bölcsődei gondozók, óvodapedagógusok, tanítók, a magyarországi nemzetiségi intézmények pedagógusai, a szórvány magyarság és a diaszpóra területen működő magyar közösségek oktatói.” Jó hír még az érkező pedagógusok számára, hogy a rendezvényen való részvétel 5 kreditet biztosít a kötelező pedagógus továbbképzés szabadon választható pontrészéből. Ahogy a szervezők ígérték, a Pedagógus Expo közösségi élményt ad; ennek szellemében egy különleges koncerttel zárul a rendezvény Szarka Tamás és zenekara jóvoltából.

Jelentkezni itt lehet: http://pedagogusexpo.hu/jegyvasarlas-2/

 

Az előadók által egyszerre jelenik meg:

A PEDAGÓUS MINT EMBER; A GYERMEK MINT EREDENDŐ JÓ; A PEDAGÓGIA MINT TUDOMÁNY; A PEDAGÓGIA GYAKORLATA

Előadók:

BALATONI KATA - neveléstudományi kutató, néptáncpedagógus, programgazda,

BÖJTE CSABA, - Ferences rendi szerzetes

GYARMATHY ÉVA - pszichológus

JOCÓ BÁCSI – Balatoni József, iró, tanár, médiaszemélyiség

valamint Varga László, Bajzáth Mária, Korzenszky Klára, Szegleti Gabriella, Porteleki Sári, Pálfi Sándor, Tibenszky Móni Lisa, Asztalos Kata

Az Expo zárásaként SZARKA TAMÁS és zenekara ad koncertet.

Házigazda: BALATONI KATA és NOVÁK PÉTER

A rendezvény mecénásai:

BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA

NEMZETPOLITIKÁÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

EMMI – KÖZOKTATÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG

 

http://pedagogusexpo.hu

 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.