Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.30

Jön a Re-Verzió a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel

reverzio15_letterhead_RGB=web.jpg

Kollektív pszichoterápia, a Franco-diktatúra áldozatai, füstölgő okostelefonhegyek, rabszolga a szomszédban, fenséges erdők és a Laibach kalandja Észak-Koreában. Február 7. és március 21. között a 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 6 legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

A tavaly novemberben megrendezett 15. Verzió Filmfesztivál filmjeire közel tízezer néző volt kíváncsi, a 105 budapesti vetítésből 43 teltházas volt. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően a Re-Verziót még nagyobb lelkesedéssel szervezi idén a fesztivál stábja. A fesztivál hagyományos, február 7-én kezdődő spin-off vetítéssorozatán olyan filmeket lehet megnézni, amelyekre a 15. Verzió alkalmával sokan nem jutottak be - jogos népszerűségük miatt.

A Re-Verzió helyszíne a Blinken OSA Archívum, mely a Verzió több mint 8000 dokumentumfilmjét, és többek között a Szabad Európa Rádió anyagait is őrzi.

 

Re-Verzió 2019 // RÉSZLETES PROGRAM

Február 7. csütörtök, 18 óra
SRBENKA
A háború bélyege a mai szerb és horvát fiatalokon egy színházi darab próbáinak tükrében. A 15. Verzió Legjobb Emberi Jogi Film díjának nyertese.

 

A film után Skype-beszélgetés a rendezővel, Nebojša Slijepčević-csel. Moderátor: Szirony Szabolcs (KineDok, Verzió).

 
Srbenka.jpg
 
Február 14. csütörtök, 18 óra 

MÁSOK CSENDJE
A 6 éven át forgatott film bemutatja, ahogy emberi jogi ügyvédek és túlélők 50 év távlatában próbálnak igazságot szolgáltatni a Franco diktatúra áldozatainak.

 

Masok_csendje.jpg

 

Február 21. csütörtök, 18 óra
A FELSZABADULÁS NAPJA 

Február 22-én fellép a kultikus zenekar, a Laibach az a38 hajón. Hangolódj rá a koncertre a turnét inspiráló, a zenekar észak-koreai fellépését bemutató dokumentumfilmmel! A film a 15. Verzió zárófilmje volt.

 

A_felszabadulas_napja.jpg
 
Február 28. csütörtök, 18 óra 

EGY NŐ FOGSÁGBAN 
A főszereplő története megrázó közelségből mutatja meg a modern szolgaság problémáját. A film a 15. Verzió magyar közönségdíjának nyertese.

A vetítés után magyar nyelvű közönségtalálkozó Tuza-Ritter Bernadett rendezővel és DeColl Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetőjével

 

 

Egy_no_fogsagban_kicsi.jpg

 

Március 7. csütörtök, 18 óra
ÜDVÖZÖLJÜK SZODOMÁBAN 

Hová kerül a már elhasznált okostelefonod? Milyen életutak fogannak a kidobott elektronikus eszközeinkből? Hátborzongató tabló a világ legnagyobb elektronikus szeméttelepéről.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország munkatársával, valamint Tihanyi Ervinnel, az Intermetal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletág vezetőjével.

Udvozoljuk_Szodomaban.jpg

 

Március 21. csütörtök, 18 óra
ERDŐK IDEJE 

Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédőszerek és a társadalmi igazságtalanság világába.

A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió. 

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, téma: "Community Agroforestry Projects and their potential in Budapest".

Erdok_ideje.jpg

 

A Re-Verzió 2019 helyszíne: Blinken OSA, 1051 Budapest, Arany János u. 32.

A vetítéseken a részvétel ingyenes! A befogadóképesség 100 fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.