Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.28

Junior Torna Világbajnokság 2019 – A lányok is selejteztek

ugras_.jpg

A lányok befejezték a selejtezőt a junior torna-világbajnokságon. A győri világversenyen Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett az első csoportban mutatta be a gyakorlatait. A legjobban Makovits Mirtill teljesített összetettben. Az ugrására 12.766 pontot kapott, felemáskorláton és talajon egyaránt 12.500 ponttal zárt, a gerenda gyakorlatát pedig 12.400 ponttal értékelték a bírók.

„Elégedett vagyok a gyakorlatokkal, azt gondolom, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodtam itt Győrben” – nyilatkozta Makovits Mirtill. Szilágyi Nikolett szerint egy zsúfolt időszakon van túl. „Sokat dolgoztunk azért, hogy így zárjak ma. Egyik szeren sem rontottam nagyot és ennek nagyon örülök” – értékelte saját teljesítményét Szilágyi.

Szujó Hanna egy picit csalódottan nyilatkozott a vegyeszónában: „Fantasztikus hangulat volt, sokan eljöttek, hogy szurkoljanak nekünk, ennek legalább maximálisan örülhetek. Sajnos felemáskorláton és gerendán is rontottam” – tette hozzá Szujó Hanna.

Török Dániel, a női csapat vezetője elmondta, a magyar csapat tagjai sokat tanultak ezen a világbajnokságon. „A teljesítményükön a jövőben ez látszani fog, hogy egy ilyen világbajnokságon indultak. Rengeteg tapasztalatot szereztek. Elmondhatatlanul hasznos volt az elmúlt időszak és az, hogy több mint 60 nemzet legjobbjaival összemérhették a tudásukat.” – tette hozzá a szakember.

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.