Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.28

Mányoki Attila óceánúszó is indul a 35. Lidl Balaton-átúszáson (video interjú)

 

Cimkék: Mányoki Attila óceánúszó, 35. Lidl Balaton-átúszás, Video interjú, Olimpiai Ötpróba, Balatoni úszópróba, Révfülöp, Balatonboglári Platán-strand

     Képtalálat a következőre: „foto - Mányoki Attila óceán úszó”

 

 

Az Olimpiai Ötpróba fontos állomását jelentő nagy balatoni úszópróba július elsején, szombaton már kora reggel megkezdődik: a rajt egyénileg választott időpontban 7:30-13:00 között Révfülöpön lesz (természetesen csak a kötelező orvosi igazolás regisztrálása után).  (Helyszíni nevezésre is lesz mód 7.00-12.45 között.)


A rendezők számára mindennél fontosabb a biztonság! Az úszókra a mintegy 140–150 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakítandó úszófolyosó vigyáz, s a mellettük cirkáló vízirendőrök is folyamatosan figyelik az úszókat. A célban, a balatonboglári Platán-strandon rendre nagy tömeg várja a beérkezőket. Sokan a tóúszók Mekkájának nevezik Balatonboglárt, mely az évek során méltán vált a sportágat kedvelők első számú célpontjává.

A Balaton-átúszás népszerűségére jellemző, hogy az ország 800 településéről adtak le nevezéseket. A nevezők 30 százaléka budapesti. Az indulók közt egyetlen nyolcvan év feletti úszó is akad, Bucsányi Elemér, aki a 82. életévében jár.
Az úszóknak csupán alig öt százaléka élsportoló, mint például a balatonfüredi hosszútávúszó világbajnokságon induló Papp Márk, aki az abszolút legjobb időt teljesítette az átúszások történetében (58.30) vagy a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita vízilabdázó) a többiek, a több mint 95 százalék a lelkes és elszánt amatőrök táborát erősíti. A bátor próbázók között 35 % a hölgy. Minden alkalommal szép számmal indulnak fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott sportemberek is. Idén többek közt ott lesz az átúszók között Illés Fanni paraúszó is. Ő Mányoki Attila, a világ egyik legismertebb óceánúszója társaságában szeli majd a habokat.

 

Mányoki Attila videointerjúja:

https://youtu.be/_0SV81kmQ90

 

További információk a 35. Lidl Balaton-átúszásról a www.balaton-atuszas.hu honlapon.

 

 

 

 

 

forrás: BSI sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.