Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.27

Paralel - A barokkon innen és túl - Bemutató előadás a Barokk Kastélynapokon

Képtalálat a következőre: „Company Canario Táncegyüttes”

 

Gödöllői Királyi Kastély

2018. augusztus 11. 19.30

 

Párhuzam térben és időben, műfajokban, régi és mai lelkekben. A Paralel című előadásban a népzene és a régizene találkozik egymással, a népi - és udvari táncokkal műfajukban kiemelkedő előadók közreműködésével.

Két énekes, az első sorban népdalénekes Bognár Szilvia és az első sorban régizenész Bodrogi Éva, valamint a historikus táncokban legismertebb hazai együttes, a Company Canario tucatnyi táncművésze, akik különböző néptáncegyüttesek táncosai, táncpedagógusai és olyan remek zenészek, mint többek között Balogh Kálmán, Szabó Zsolt, Bede Péter, Gyulai Csaba együttműködése egyedülálló produkciót ígér.

Aranyos Ágota koreográfiái a 15.századtól több száz éven át repítene a magyar és az európai kultúra zenei- és táncvilágába: a reneszánsztól a barokkon át, a romantikáig, Monteclairtől, Liszt Ferencig, a virágénekektől a népdalokig keresi az előadás a párhuzamokat, mindezt egy olyan helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol egyszerre érezzük a jelent és a múltat, az értékek továbbélését.

Aranyos Ágota és együttesének előadásai rendre sikerrel szerepelnek a hazai és külföldi kastélyfesztiválokon, az együttes visszatérő vendég Gödöllőn is. Előadásukban most átlépik gondolatban a kastély(ok) falait, nagyobb kitekintést engedve a nézők számára és megvilágítva olyan párhuzamokat, amelyekre eddig talán csak a művészek maguk érezhettek rá.

 

Közreműködik

Company Canario Táncegyüttes

művészeti vezető, koreográfus: Aranyos Ágota

Bodrogi Éva és Bognár Szilvia ének

Balogh Kálmán cimbalom

Gyulai Csaba ütőhangszerek

 

                                Szokos Augustin csembaló Hegedűs Máté hegedű

                                Szabó Zsolt viola da gamba Fekete Marci brácsa

                                Davidovics Igor lant, theorba Bognár András bőgő

                                Januj Anna furulya Bede Péter furulya, tárogató

 

 

 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény