Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.24

Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíj 2019

Képtalálat a következőre: „Szalézi Szent Ferenc-sajtoosztondij”

 

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 24-én ünnepi szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Veres András püspök, az MKPK elnöke a genfi püspökről elnevezett sajtóösztöndíjat a Központi Papnevelő Intézet dísztermében.

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban.  

A püspöki konferencia jelölései alapján a püspökök testülete ebben az évben Iváncsik Attilának, a 21TV Ungvár magyar szerkesztősége munkatársának adományozza a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat.  

 

Iváncsik Attila 1986. augusztus 2-án született Ungváron. Szülei 1992-ben íratták be az Ungvári 10 sz. Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskolába. 2003-ban érettségizett, és még ugyanebben az évben felvételt nyert az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Szakára, ahol 2008-ban sikeresen diplomázott.  

2008-tól tíz éven át a Kárpátaljai Megyei Állami Televízió és Rádió Társaság, majd az Ukrán Nemzeti Televíziótársaság magyar szerkesztőségénél volt szerkesztő-riporter, majd ugyanitt főszerkesztőként is dolgozott.  

2009 májusától napi szinten tudósítja a Kossuth Rádiót a kárpátaljai magyarság mindennapjairól, nehézségeiről, politikai harcairól. Emellett forgat az M1 hírcsatorna és a Duna TV számára is. Tudósításait minden héten láthatjuk a Magyar Televízió Élő Egyház című műsorában.  

2018. november elsejétől, kollégáival egyetemben, a legújabb kárpátaljai magyar televízió és rádió, a 21TV Ungvár szerkesztőségét erősíti.  

2011-ben vette feleségül Nyíri-Iváncsik Katát, a Katolikus Rádió tudósítóját, majd 2013-ban megszületett fiúgyermekük, 2018-ban pedig kislányuk is megérkezett a szerető családba.  

Iváncsik Attila saját bevallása szerint soha nem készült újságírónak vagy szerkesztő-riporternek, de boldoggá teszi, hogy így alakult az élete, hiszen szereti mindazt amit csinál. Hitvallása szerint, a kegyelmes Isten alakította így az útját, amiért örökké hálás lesz neki. 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.