Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.25

Titanic kiállítás - A világ egyik legkedveltebb tárlata a VAM Design Centerben

Képtalálat a következőre: „Titanic kiállítás”

 

 

Titanic kiállítás

Helyszín: 1061 Budapest, Király utca 26. (a volt VAM Design Center területe)

Időpont: 2017. július 20-tól minden nap (vasárnap és ünnepnapon is) reggel 10 és este 8 óra között

 

A világ egyik legkedveltebb tárlata Budapestre jött. A július 20-án nyílt, 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a rajongók több száz eredeti műtárgyat - bútorokat, ruhákat, ékszereket - tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.

 

Hazánkba is megérkezett a világhírű Titanic kiállítás! A varázslatos hangulatú tárlat 2300 négyzetméterén több száz eredeti műtárgyat tekinthetnek meg a rajongók, így például a híres hajóroncs technikai felszereléseit, bútorait, a szerencsétlenül járt utasok személyes tárgyait, ruhákat, ékszereket, pénztárcákat. A tárlat önálló magyar részlegén pedig - a kor helyi történelmi eseményei mellett - bemutatják az elsüllyedt Titanic magyar vonatkozású szálait.

 

A Titanic volt a kor legnagyobb személyi transzatlanti hajója, a technológiai forradalom legmonumentálisabb vívmánya. Utasokat és postai küldeményeket szállított Európa és Észak-Amerika között, ám első útja során, 1912. április 15-én, több, mint 1500 emberrel a fedélzetén jéghegynek ütközött, és elsüllyedt.

 

A tárlat megtekintése valódi időutazás lesz a látogatók számára, hiszen a kabinok, a gépház és az ebédlő részletes rekonstrukciójának köszönhetően átérezhetik a 20. század elejének légkörét, a korabeli luxust és a szegénységet is.

 

A különleges időutazásra a bejáratnál beszállókártyát kapnak a látogatók egy valódi Titanic utas nevével, a Titanic Shopban pedig a korszakhoz és a kiállított darabokhoz kapcsolódó tárgyakat lehet megvásárolni.

A kiállítást a JVS Group Magyarország szervezte hazánkban.

 

Jegyek az alábbi linken kaphatók: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/titanic-a-kiallitas-budapest-vam-design-center-464866/event.html

 

 

 

 

 

 

 

forrás: Sajtóközlemény

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.