Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.15

Újra megnyitja kapuit a Szabadtéri Színpad a legendás Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ területén


 

Cimkék: Szabadtéri Színpad, Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ, Budapest zöldövezetében, Zenei fesztiválok, Zenés rendezvények, Színházi előadások,  Felújított szabadtéri színpad, 21. századi hang- és látványtechnika

Képtalálat a következőre: „foto - Csillebérci Szabadtéri Színház nyit”

 

 

Újra megnyitja kapuit a Szabadtéri Színpad a legendás Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ területén, Budapest legszebb zöldövezetében

Idén nyártól végre ismét számos zenei fesztivált, zenés rendezvényt és színházi előadást köszönthetünk a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban, amely a felújított szabadtéri színpaddal, 21. századi hang- és látványtechnikával várja egész nyáron a szórakozni vágyó közönséget.

A Csillebérci Szabadidő Központ neve valószínűleg sokaknak ismerősen cseng még ma is. Jó hír a kultúra, a sport és a kikapcsolódás szerelmeseinek, hogy az idei nyári szezonban végre megújult köntösben nyitja meg kapuit a szabadidőközpont. Kiemelt szerep jut a gyönyörűen felújított szabadtéri színpadnak, ahol egész nyáron zenés előadásokkal, színdarabokkal és családi, valamint gyerekprogramokkal várják a nézőket.  Az eredetileg úttörőtáborként működő komplexum a Budai hegységben, a János-hegytől 2 km-re, a Normafától mindössze néhány percre fekszik, egy 46 hektár erdős területen, ahol változatos szabadidős programokkal és az idei nyári évadtól már ismert színművekkel, koncertekkel és fesztiválokkal is várják a szórakozni és pihenni vágyókat.  A rendezvények számos stílust képviselnek, más-más korosztályt vonzanak, így garantálják a szervezők, hogy a kultúra iránt érdeklődő családok, baráti társaságok, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő, színvonalas kikapcsolódási lehetőséget akár a meleg nyári napokon, akár a kellemes, szabadba hívogató nyári estéken.

A Csillebérci Szabadidő Központ vonzó kikapcsolódási lehetőségeket nyújt mind a Budapesten élők, mind az ország más részeiből illetve külföldről érkező turisták részére, mivel tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen fekszik, az autóval érkezők részére szinte korlátlan parkolási lehetőséggel rendelkezik, de számos más kényelmi szolgáltatás is hozzájárul a vendégek gondtalan kikapcsolódásához. A közel 1000 fő befogadóképességű nézőtér kiválóan alkalmas a szabadtéri zenés rendezvények, fesztiválok, koncertek megrendezésére.

 

Nyáresti előadások a Csillebérci Szabadtéri Színpadon, évadnyitó az Abigél

A feljújított színház június 16-án nyitja meg hivatalosan a nyári évadot, méghozzá rögtön egy olyan neves előadással, mint az Abigél. Szabó Magda mindenki által ismert klasszikusa már harmincöt-negyven éve a kiapadhatatlan érdeklődés középpontjában áll, legyen szó a sokadik kiadását megélő regényről, vagy akár az abból készült, évről-évre ismét levetített tv-filmsorozatról. Vitay Georgina története olyan kulturális identitásunk részét képező mű, amely minden generáció számára meghatározó érvényű jelentőséggel bír. A közkedvelt regényből Bánvalvy Ági, az 1978-as tévésorozat egyik főszereplője készített színpadi adaptációt, Szikora János rendező segítségével.


Az előadás, amely a mű prózai ősbemutatója is egyben, igazi sztár-szereposztásban kerül színpadra. A darabban az ismert és elismert művészek mellett fiatal, tévés és filmes munkáikkal már érdemeket és népszerűséget szerzett tehetséges színészek (pl. Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Száraz Dénes) is szerepet kaptak. Az alkotók a csipetnyi frissesség mellett a lehető legnagyobb hűségre törekedtek, és olyan szellemiségben mutatják be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak második világháború alatt játszódó megható történetét, ahogyan azt Szabó Magda megálmodta és megírta.

A június 16-i ősbemutatót követően még két alkalommal, július 9-én és szeptember 9-én látható a darab. Főbb szerepekben: Trokán Péter, Harmath Imre, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ági, Görgényi Fruzsina

A méltán híres Abigélt egy nem kevésbé neves színmű, az Édes Anna követi majd, június 24-én. Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet.  A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét. A musical a kiszolgáltatott cselédlány, Édes Anna, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata.... Addig is lélegzet visszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két 'slágerét': Isten szeret....Anna az más...., melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.

Az Édes Anna 2016-ban a legtöbbet játszott musical előadás volt, amelyet közel 50 ezer néző látott. Főbb szerepekben: Kósa Zsolt, Polyák Rita, Getto Márton, Juhász György, Péterffy Lili, Szabó Erika, Békefi László és Kereki Anna. Rendező Tóth Ádám, Zeneszerző: Horváth Zsolt (Hozsó), Koreográfus: Sallak Petra.

A júniusi programok sorának ezzel még nincs vége: a szervezők kiemelt hangsúlyt fektettek arra, hogy változatos és színvonalas gyerekprogramokkal és előadásokkal kedveskedjenek a legkisebbeknek és a családoknak. Június 24-én délelőtt 11 órakor őket várják A Császár Új Ruhája című zenés mesejátékra, amelyet Andersen meséje alapján Szinovál Gyula írt színpadra.

Főbb szerepekben: Kósa Zsolt, Valu Rebeka, Kereki Anna és Koch Boglárka.

Hónapzárásként ismét egy történelmi ihletésű darabot, az Egri Csillagokat láthatnak majd a nézők, méghozzá zenés formában. „1552. szeptember 09-én, II. Szolimán szultán seregei bekerítették Eger várát. A várfalakról mindössze 2 ezer védő nézett farkasszemet 70 ezer támadóval. Minden egyes magyar védőre 35 török harcos jutott. 38 napon át tartott az öldöklő ostrom, az évszázad legvéresebb tűzijátéka. 38 nap szakadatlan küzdelem. Szerelem, halál, hűség, és árulás. Dobó kapitány a maroknyi magyarral diadalra fordítja a reménytelen küzdelmet. 38 nap után Európa megtanulja Eger nevét. Lesz-e még jövendő, amelyben büszkék lesznek ránk magyar századok? Várkonyi Mátyás és Béres Attila történelmi musicalje már az ősbemutatón 1997-ben, a Margitszigeten is óriási sikert aratott, a későbbi bemutatók híre pedig külhoni szakmai körökig is eljutott, s egyöntetűen elismerő kritikákat kapott. Főbb szerepekben: Kósa Zsolt, Békefi László, Szinovál Gyula, Berecz György.

A programok kavalkádjának természetesen a hónapzárással még nincs vége, júliusban, augusztusban és még szeptemberben is olyan, sokak érdeklődésére számot tartó előadások kerülnek színpadra, mint az István a Király, a Csárdás Királynő, a Miniszter Félrelép, a Kaktusz Virága, a Jövőre Veled Ugyanitt, Óz a Nagy Varázsló, Levente Péter kacagó színháza, a Lúdas Matyi, a Csizmás Kandúr, a Fösvény, a Négy Muskétás, de lesz még a nyár folyamán Csík Zenekar koncert, látványos Operett Gála és Musical Ünnep is, valamint további koncertek és gyermekrendezvények is színesítik a programpalettát.

 

A Csillebérci Szabadtéri Színházat a Solstice Színház  üzemelteti.

 

Csillebérci Szabadtéri Színház
Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 21, 1121
Részletes program és jegyvásárlás:

http://csilleberciszinhaz.hu/

 

 

 

forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.